SVD tar upp i en intressant artikel att det sedan 2015 har skickats in över 40 000 ärenden till Kronofogdemyndigheten för att låntagare inte kunnat betala tillbaka sitt snabblån i tid. Smslån eller snabblån är en korttidskredit som ofta har en högre ränta än någon annan form av blancolån men som i vissa fall även kan vara räntefria om man använder sig långivaren för första gången.

Något som SVD missar är däremot att samma trend återfinns om man tittar på antalet ärenden som skickas vidare till Kronofogdemyndigheten från tillexempelvis obetalda TV-avgifter. Något som visar att trots att antalet låter högt så kanske det inte är så i verkligheten.

En kommunikatör på Kronofogdemyndigheten säger dessutom att lagar sällan spelar någon roll då det ofta handlar om människor som har det väldigt knapert och som därför använder sig av snabblån för att de tror att deras situation ska bli bättre i framtiden.

Om du som läser detta känner att du har problem med din ekonomi och vill hitta en lösning så rekommenderar vi att du besöker sidan om ekonomi här på 1Snabblån.se för att få råd och tips på hur din ekonomi kan bli bättre och det gör du genom att klicka här.

Något som däremot SVD tar upp och som är något vi på 1Snabblån.se håller med om är en bra idé är att SKEF som är ett förbund för seriösa mikrolångivare i Sverige nu har ansökt om att få skapa ett register över de som tar krediter. För att på det sättet minska att deras låntagare missbrukar de snabblån som långivarna erbjuder. Då kan man enkelt se om någon tar mer i lån än vad de kommer att kunna betala tillbaka och även kunna se riskbeteenden.

Vid skrivande stund så har SKEF inte fått tillstånd för detta men det är något som vi hoppas att de kommer att få tillstånd för. Då det kan minska antalet människor som skickas vidare till Kronofogdemyndigheten varje år på grund av obetalade snabblån.

För att läsa hela artikeln hos SVD så kan du använda länken nedanför:
https://www.svd.se/snabblan-skickar-tusentals-till-kronofogden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *