Snabblån

Det finns en stor förvirring om vad som egentligen menas med UC och många har fått för sig att det är en synonym för en kreditupplysning. Det är det inte utan UC står för Upplysningscentralen som visserligen förser finansinstitut med kreditupplysningar men det är inte det enda företaget som finns som gör det. Däremot så finns det en stor skillnad mellan olika kreditupplysningsföretag där det framförallt skiljer sig åt hur länge en förfrågan sparas i registret och hur länge som den förfrågan finns kvar på ens kreditupplysning.

Det är därför som man oftast talar om Snabblån utan UC eller låna pengar utan UC. Man vill helt enkelt inte att en långivare ska använda sig av Upplysningscentralen för sin kreditupplysning. I listan nedanför ser du om långivaren använder UC eller inte.

Varför görs en kreditupplysning?

Alla långivare måste göra en kreditupplysning på varje ansökan som kommer in för att se om låntagaren har möjligheten att betala tillbaka lånet i framtiden. Däremot finns det inget krav på att långivaren använder sig av Upplysningscentralen för den kreditupplysningen. Så därför kan man idag enkelt hitta ett snabblån utan UC då långivaren istället använder sig av Creditsafe eller Bisnode för detta.

Det finns andra företag utöver Creditsafe och Bisnode men dessa är de vanligaste som används av de långivare som erbjuder snabblån utan UC.

Något man bör tänka på är att det finns långivare som inte använder sig av Upplysningscentralen för de lån som är lägre än 11 000 kr men som däremot använder Upplysningscentralen för lån över 11 000 kr. Därför får man läsa på om vad som står i listan ovanför för att se om så är fallet.

Man måste även vara noggrann med att kontrollera att de uppgifter vi anger här på 1Snabblån.se stämmer. Vi kontrollerar ständigt de uppgifter vi tillhandahåller men det betyder inte att vi kan ha missat att ett snabblån utan UC blivit ett snabblån med UC. Skulle det mot förmodan finnas något fel här på sidan så skulle vi verkligen uppskatta om ni kontaktade oss via kontaktformuläret som finns på kontaktsidan.