Smspengar drivs och ägs av SMS Pengar Norden AB och är det första varumärket inom den koncernen som grundades redan 2007.  Enligt egen utsaga så har Smspengar hjälpt över 100 000 kunder med oförutsägbara utgifter.

Besök Smspengar
 

Lån hos Smspengar

Smspengar erbjuder två varianter av lån. Ett snabblån, smslån eller mikrolån på mellan 500 kr och 10 000 kr med en löptid på mellan 30 dagar och 90 dagar. Smspengar erbjuder även sina låntagare ett årslån på mellan 11 000 kr och 20 000 kr med en löptid på 5 år.  Fördelen med att låna pengar hos Smspengar är att man som låntagare både kan ha ett snabblån och ett årslån samtidigt.

Utbetalning

Smspengar gör utbetalningar till alla banker samma dag och pengarna finns då på kontot mellan 15 och 17 om man fått ansökan godkänd före 13:30 på vardagar. Har man som låntagare Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank så finns pengarna på kontot direkt även under helger.

UC och Betalningsanmärkningar

Smspengar använder sig av Creditsafe för sina snabblån på upp till 10 000 kr men för årslånen använder de sig av Upplysningscentralen. Betalningsanmärkningar är inte ett hinder från att få låna pengar hos Smspengar men det är också det enda bolaget inom koncernen som tillåter detta.

Ett av de första smslånföretagen i Sverige

Smspengar har varit med mer eller mindre från det att smslånen introducerades i Sverige och grundades 2007. Sedan dess har de över 100 000 nöjda kunder som de hjälpt med oväntade utgifter.

Krav

  • Minst 18 år gammal för smslån
  • Folkbokförd i Sverige
  • Minst 20 000 kr men högst 120 000 kr i deklarerad inkomst för smslån och årslån
  • Gör en individuell prövning som kan sänka kravet på inkomst om tidigare lån blivit skötta utan anmärkning
  • Svenskt bankkonto

Omdöme

  • Positivt: Tillåter smslån och årslån samtidigt
  • Smslån direkt till Nordea, Handelsbanken och Danske Bank
  • Utbetalningar under helger
  1. Negativt: Både smslånen och årslånen är relativt dyra

 

Ägs av: SMS Pengar Norden AB

Ansök