Något som många upplever under sin livstid och är ett problem vi har märkt på 1Snabblån är att man helt enkelt samlar på sig en mängd smålån och krediter. Varje lån eller kredit kostar inte speciellt mycket per månad men dessa har oftast en väldigt hög ränta. Så istället för att man betalar av sina lån och krediter så betalar man framförallt en ränta.

Därför är det en viktig del av att få en bättre privatekonomi att samla lån och krediter i ett större banklån. Då kan man snabbare och till en mycket lägre kostnad betala av det lånet istället för att betala en väldigt liten del av de smålån och krediter man har.

För i slutändan handlar allt om att få en bättre ekonomi så att man i framtiden inte behöver låna pengar igen.

Smslån och snabblån

Många upptäcker faran med smslån och snabblån alldeles för sent så att de helt plötsligt står med betalningsanmärkningar och ingen möjlighet att samla ihop sina lån och krediter då ingen bank ger ett lån med betalningsanmärkningar.

Då börjar man ta smslån med betalningsanmärkningar istället och dessa har ofta en ännu högre ränta än vad vanliga smslån har. Detta är en väg som sällan slutar på ett bra sätt.

För även om smslån och snabblån kan vara en bra tillfällig lösning om man har en mindre brist på kontanter när man behöver laga eller åtgärda något så är det inget mer än en temporär lösning. I slutändan kostar dessa lån ofta väldigt mycket även om man använder sig av räntefria alternativ.

Blancolån

Även om smslån och snabblån faller under kategorin blancolån så är det viktigt att särskilja korttidskrediter med de mer traditionella lånen som finns. Däremot så bör man vara på det klara med att det även finns dåliga blancolån.

De allra bästa blancolånen är de som man får igenom en bank som erbjuder en relativt låg ränta. Det är också ett sådant lån man ska välja när man ska samla ihop sina lån och krediter. För i slutändan så vill man betala så lite i ränta som möjligt. Då det faktiskt inte är något som ger dig något alls i slutändan.

Så om du har möjligheten då du ännu inte har fått betalningsanmärkningar så se över vilka kostnader dina lån och krediter har och om du har möjligheten att få ett större lån. Det kommer garanterat att ge dig en bättre privatekonomi och kanske även en möjlighet att tänka på vad du ska göra efter lånet.