Har man en tillfällig ekonomisk svacka så är ett snabblån något som temporärt kan lösa problemet men man måste komma ihåg att det enbart är en temporär lösning. Det är inte något man kan göra månad efter månad för att betala för överkonsumtion eller för att man vägrar inse att man helt enkelt inte har råd.

Det finns många tillfällen i livet då man kan få problem med ekonomin och vanliga problem som kan uppstå där snabblån är lösningen är när det handlar om en engångsutgift. Exempelvis att man behöver gå till tandläkaren, betala för en reparation som är nödvändig eller för att köpa något på rea som annars skulle varit mycket dyrare att köpa in senare.

Med det sistnämna får man dock vara väldigt försiktig så att man inte använder snabblån som ett sätt att finansiera en överkonsumtion man i slutändan inte kommer att ha råd att betala för.  Att ta ett snabblån för att gå ut en kväll med sina vänner på något speciellt är acceptabelt.

Få hjälp med din ekonomi

Något som alla kan behöva är att få hjälp med sin ekonomi och först och främst så måste man gå igenom sina inkomster och sina utgifter. Att därefter sätta upp en budget där man matchar intäkterna mot utgifterna gör att man får en översikt över sin ekonomi.

Märker man att inkomsterna inte motsvarar utgifterna och att man därmed överkonsumerar så är det dags att tänka över vilka utgifter som man kan minska ner på. Exempel är abonnemang, prenumerationer, snabbmat eller annan lyxkonsumtion.

Köper man maten i en mindre butik med höga priser istället för att storhandla så kan det betyda att man i slutändan spenderar väldigt mycket mer än om man storhandlat.

Se över lån och krediter

Vissa utgiftsposter som finns med i budgeten kan vara saker som lån och krediter som man har och som kostar stora summor varje månad. Exempelvis så har man köpt en tv på avbetalning eller något annat liknande med en väldigt hög ränta. Man kan också ha tagit ett blancolån som likaså har en väldigt hög ränta.

För att lösa och samla sina lån och krediter så ska man räkna ut hur mycket de samlade lånen och krediterna är på. Därefter så ska man ansöka om ett lån för att samla sina lån och krediter hos en vanlig långivare och man ska inte använda sig av snabblån för detta.

Inse om du har problem eller inte

Det svåraste att erkänna är oftast att man har ett problem men ibland måste man söka hjälp innan det är för sent. Märker man att man varje månad måste använda sig av snabblån för att klara av sin ekonomi så är det dags att dra i handbromsen och läsa vår guide om skuldsättning.