Vi på 1Snabblån.se vill i den mån det är möjligt att våra besökare ska med våran hjälp få en bättre privatekonomi i framtiden. Därför är det viktigt att man tänker igenom vad man ska göra efter lånet och hur man ska undvika att hamna i en situation där man behöver låna pengar.

För oavsett varför man behöver låna pengar så är det något man helst ska undvika och även om det finns undantag från regeln att man ska undvika lån såsom bolån så är det viktigt att man förbereder sig på att förbättra sin privata ekonomi.

Skaffa en buffert mot framtida problem

Det första steget mot en bättre ekonomi är att börja spara. Det spelar egentligen ingen roll hur mycket det handlar om varje månad utan det är bättre att spara hundra kronor än att inte spara något alls. För i slutändan så kan den där hundralappen rädda ekonomin vid ett senare skede.

Helst ska man lägga undan 10 % av sin lön varje månad för att få en stabil buffert för det tillfället man står utan ett jobb eller blir sjuk. Varje krona man lägger undan är något som i slutändan gör att man får en bättre ekonomi och istället för att betala ränta på ett lån så ger sparkontot en ränta.

Nästa steg efter att man sparat upp en liten buffert är att se över sitt sparande då reporäntan är väldigt låg och kommer troligtvis att vara det under en längre tid. Därför ska man försöka undvika att samla hela sitt sparande i en av storbankerna då det i slutändan inte kommer att generera många kronor.

Se till att ditt sparande genererar pengar

Det finns flera sätt som man kan använda sitt sparkapital för att generera pengar. Ett vanligt sådant är att man investerar i fonder eller aktier. Något som däremot kräver att man är villig att spendera både tid och energi på att hitta information om vilka aktier och fonder som vanligtvis ger en avkastning.

Ett annat sätt är att man hittar ett sparkonto hos ett finansinstitut för att på det sättet få en högre ränta. Nackdelen som finns med att spara pengar hos ett finansinstitut är att dessa sällan omfattas av insättningsgarantin. Därför bör man vara medveten om att man riskerar att förlora varje krona man satt in på ett sådant sparkonto och man ska därför välja företag med omsorg. Både Akelius och 4Finance har sådana här sparkonton som kan ge en ränta på upp till 10 % per år.

Tänka över kostnaderna för lånen man redan har

Alla har inte möjligheten att med sin nuvarande situation kunna lägga undan 10 % av sin lön. Något som är förståeligt och inget att skämmas över. Många sitter i samma situation men något som de flesta inte vet om är att det inte behöver vara så.

Därför är det viktigt om man har flera smålån och krediter att man försöker att samla ihop dessa i ett stort lån med en lägre ränta. Det kan göra en stor skillnad då man i slutändan kommer att ha betydligt lägre kostnader för sina lån och krediter.

Det enklaste sättet att samla ihop sina lån och krediter är att ansöka om ett vanligt banklån. Då kan man istället för 33,3 % per år betala 10 % per år i ränta. I slutändan så slipper man att betala en massa pengar helt i onödan och man frigör kapital som man kan lägga undan för framtiden istället.

Har man väldigt stora skulder som man inte kan råda bot på själv för att man helt enkelt inte har möjligheten att betala så ska man läsa vår sida om skuldsättning. Har man en massa utgifter varje månad som gör det svårt så kan artikeln om överskuldsättning vara intressant att läsa och det gör du här.