En viktig del av att driva 1Snabblån.se är att hjälpa människor som sitter fast i en skuldfälla eller som kan tänkas hamna i en sådan. Många gör nämligen det stora misstaget att de blundar för problemen och tror att dessa kommer att lösa sig själva. Något som tyvärr sällan händer och då har man ofta väntat för länge med att försöka lösa problemet själv.

Så fort man inser att man inte kommer att kunna betala tillbaka sitt snabblån så är det viktigt att man omedelbart kontaktar långivaren och förklarar situationen för företaget. En del långivare är då villiga att låta dig dela upp betalningen eller erbjuder dig en möjlighet att mot en mindre avgift förlänga ditt lån.

En del andra långivare kommer dock inte ge dig den möjligheten men det är bra att veta om skulden kommer att skickas till inkasso eller inte. Har du minsta lilla möjlighet att låna pengar av vänner eller bekanta för att betala av skulden till långivaren så är det att rekommendera. För ett litet lån kan snabbt bli en stor skuld med de avgifter som finns för inkasso och Kronofogdemyndigheten.

Har din skuld hamnat hos ett inkassobolag så är det av yttersta vikt att du omedelbart kontaktar inkassobolaget och sätter upp en avbetalningsplan. På det sättet kan du minska risken för att skulden kommer att skickas vidare till Kronofogdemyndigheten och eventuellt leda till att du får en betalningsanmärkning.

Oavsett hur stor skulden är eller hur många skulder du har så finns det alltid hjälp att få och ytterst få inkassobolag säger nej till en avbetalningsplan. Du får däremot vara beredd på att det inte kommer att ske över alltför många månader.

Har du hamnat i en situation som du inte kan lösa själv bör du läsa vår sida om överskuldsättning.