Ibland så räcker inte ett snabblån när man vill låna pengar och då kan det vara bra att känna till vilka alternativ som finns på marknaden. Räntan på de här lånen är generellt sett mycket bättre än vad ett vanligt snabblån har och är därför att föredra om man ska låna större summor pengar.

För att låna pengar är något som vi alla i olika omgångar i livet kommer att behöva göra och det viktiga är att hålla kostnaden nere så mycket som möjligt.

 

Vi har använt den lägsta möjliga räntan som långivaren erbjuder i den här översikten och just din ränta kan vara högre än den som står i listan.

Generella krav för att låna pengar

Varje långivare har sina egna krav för att låna ut pengar till sina låntagare och det gäller oavsett om man vill ta ett snabblån eller ett vanligt blancolån. De nedanstående kraven är dock generella och behövs uppfyllas för att kunna låna pengar:

  • Mellan 18 och 25 år gammal
  • Inkomst på minst 120 000 kr per år
  • Svensk medborgare och folkbokförd i Sverige
  • Svenskt bankkonto
  • Sakna betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden

Beroende på hur stort lånebeloppet är så skiljer sig framförallt inkomstkravet mellan olika långivare och även mellan olika belopp hos samma långivare. Åldern är också en sådan faktor som kan avgöra om man får möjligheten att ansöka om att låna pengar då vissa tillåter från 18 år medans andra har en högre gräns.

Att tänka på när man ska låna pengar

Det finns många saker man bör tänka på innan man väljer att låna pengar men framförallt är det att veta vilket belopp man behöver låna. Många gör tyvärr misstaget att låna mer pengar än vad de egentligen behöver och det leder till en överkonsumtion som i längden kan leda till att låntagaren hamnar i en skuldfälla.

En annan viktig sak som man bör tänka på att aldrig ansöka om ett lån om man inte behöver göra det. Har man möjligheten att vänta och spara ihop pengarna man behöver så ska man alltid göra det istället. Annars leder det som sagt till att man kan hamna i en skuld man inte behöver.