Få en översikt över kostnaderna för att låna 5000 kr i vår tabell nedanför. Genom att använda pilarna bredvid varje tidsperiod kan du enkelt sortera listan efter behov. I den här översikten har vi även inkluderat vanliga privatlån med en löptid på 1 år för att visa skillnaderna mellan snabblån och vanliga privatlån.

Att låna pengar är något som man bör undvika om man har möjligheten att göra det.

Jämför kostnaden för att låna 5000 kr

 

Priserna i tabellen är baserade på att det är första gången som en låntagare använder sig av långivaren då det kan bli dyrare om man är en återkommande kund.

Låna pengar med ett privatlån istället för ett snabblån

Att använda sig av ett snabblån för att låna 5000 kr kan enkelt bli väldigt mycket dyrare än om du lånat samma summa med ett vanligt blancolån istället. Undantaget är om man vet att man kommer att kunna betala tillbaka summan nästa månad då det finns räntefria snabblån man kan använda sig av.

Om man inte har möjligheten att använda sig av smslån gratis så bör man helt undvika att låna 5000 kr med ett snabblån och istället låna samma summa under ett 1 år av en vanlig långivare. Det kommer man spara mycket pengar på och det visar även tabellen ovanför.

Relativt svårt att låna 5000 kr med privatlån

Nackdelen med att använda sig av ett vanligt privatlån är att det i jämförelse med ett snabblån är betydligt svårare att få. Däremot så är det som sagt en väsentlig lägre kostnad för den typen av lån. Har man däremot en stabil privatekonomi så är det sällan några problem att få låna 5000 kr med hjälp av ett privatlån.

Enkelt att låna 5000 kr med snabblån

I motsats till svårigheten som finns med att låna 5000 kr med ett privatlån så är det väldigt enkelt att använda sig av ett snabblån. Det är också den absolut största fördelen med att använda sig av ett sådant. Har man en stabil privat ekonomi och saknar betalningsanmärkningar så är det aldrig några problem att få ett snabblån på 5000 kr.

Innan du lånar 5000 kr

  • Tänk över om du verkligen inte kan spara ihop pengarna istället
  • Se om du kan låna pengarna från vänner eller familj
  • Behöver du verkligen köpa det du tänkt dig just nu?

Det finns alltid en möjlighet att undvika att låna pengar och om man har en sådan möjlighet så bör man i den mån det är möjligt använda sig av den möjligheten istället. Att låna pengar från en långivare kan i värsta fall leda till att man hamnar hos Kronofogdemyndigheten om man inte sköter sina betalningar.

Jämför lån och spara pengar

Det är otroligt viktigt och det är även den största anledningen till varför 1Snabblån.se finns och det är att jämföra lånen ordentligt så att det blir så billigt som möjligt.

  1. Jämför kostnaderna i tabellen ovanför
  2. Välj den långivare där du uppfyller kraven för att få låna
  3. Ansök om ett lån där du har pengarna när du behöver dem